У Києві почастішали крадіжки мобільних телефонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві почастішали крадіжки мобільних телефонів

Кримінал
852
У Києві стали частіше красти мобільні телефони. За перше півріччя органи столичної поліції отримали від громадян понад 10 тис. заяв про такі правопорушення, тоді як за аналогічний період 2015 року – майже 9 тисяч.
Про це повідомила заступник начальника відділу комунікації ГУНП Києва Яна Семенюк.
Як зазначили в поліції, на сьогодні мобільний телефон є одним з найпопулярніших об’єктів злочинних зазіхань для злодіїв, оскільки він має невеликий розмір і його дуже швидко можна продати в ломбардах, на ринках.
Тому в переважній більшості випадків злочинці полюють саме на них. У натовпі, в громадських місцях вони вистежують жертву, яку потім примудряються обібрати.
У поліції радять: якщо ви не змогли врятувати своє майно, але заскочили зловмисника на місці злочину, намагайтеся привернути увагу перехожих, які допоможуть вам його затримати до приїзду правоохоронців. Якщо ж такої можливості немає, необхідно постаратися запам’ятати зовнішність зловмисника, а також в якому напрямку він зник з місця події.
Після цього правоохоронці рекомендують потерпілому якомога швидше звернутися до найближчого управління поліції та написати відповідну заяву про вчинення крадіжки. Крім цього, за наявності офіційних документів на гаджет, необхідно надати їх оперативникам і продиктувати заводський ІМЕІ свого телефону.
“Саме ця інформація і опис злочинця, його особливі прикмети допоможуть співробітникам поліції якомога швидше знайти і затримати підозрюваного і розкрити цей злочин”, – зазначила Яна Семенюк.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас