ЄС виділив EUR 1,6 млн на адаптацію авіаправил України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС виділив EUR 1,6 млн на адаптацію авіаправил України

Казна та Політика
208
Євросоюз виділив EUR1,6 млн в рамках проекту Twinning на гармонізацію та імплементацію авіаційних правил України в області сертифікації аеропортів та льотної придатності з європейськими нормами.
Презентація проекту “Зближення законодавства України в області сертифікації аеродромів/аеропортів та льотної придатності з відповідними нормами і стандартами ЄС” відбулася в п’ятницю у Києві.
Європейським партнером проекту терміном на 21 місяць виступить Державне агентство Іспанії з авіаційної безпеки та безпеки польотів (AESA), українським – Державна авіаційна служба України.
Як заявив на презентації проекту голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський, співпраця між ЄС і Україною в авіаційній сфері є одним з ключових елементів переходу до більш масштабного двостороннього партнерства.
Я. Томбінський особливо наголосив, що сьогодні Євросоюз відпрацьовує нову стратегію в області авіації. “Питання авіаційної безпеки – це сфера, яка вимагає концентрації і не може мати компромісів”, – підкреслив він.
Європейський дипломат висловився за якнайшвидше підписання угоди “Про відкрите небо” між Україною і Євросоюзом, а також за зняття “Гібралтарського питання”, яке гальмує цей процес.
За даними європейської сторони, на сьогоднішній день з 2006 року ЄС вже реалізував в Україні 49 проектів технічної допомоги Twinning в різних сферах, зокрема аерокосмічному і транспортному секторах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас