Alphabet збільшила прибуток на чверть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Alphabet збільшила прибуток на чверть

Фондовий ринок
222
Як повідомлено в прес-релізі Alphabet, чистий прибуток в квітні – червні зріс на 24% – до $4,88 млрд, або $7 на акцію, порівняно з $3,93 млрд, або $4,93 на акцію, за аналогічний період роком раніше.
Прибуток Alphabet без урахування разових факторів склав $8,42 на акцію.
Виручка компанії в минулому кварталі підскочила на 21% – з $17,7 млрд до $21,5 млрд.
Аналітики Волл-стріт в середньому прогнозували скоригований прибуток Alphabet на рівні $3,9 млрд, або $7,97 на акцію, за виручки $20,8 млрд.
Зокрема, виручка Google від реклами збільшилася на 19%. За даними аналітичної фірми eMarketer, Google, як і раніше, контролює 31% світового ринку цифрової реклами, обсяг якого оцінюється в $187 млрд. Однак Facebook продовжує нарощувати частку, довівши її до 12% в минулому кварталі з 8,6% в 2014 році.
Торік Google повідомила, що більше половини оброблюваних пошукових запитів надсилаються з мобільних пристроїв. За даними Kenshoo Ltd., витрати рекламодавців на контекстну мобільну рекламу, що відображається в результатах пошуку, в II кварталі цього року підскочили на 63% в річному вираженні.
Кількість переходів за рекламними оголошеннями, які Google показує користувачам, у квітні – червні збільшилася на 29%. Уже чотири квартали поспіль цей показник перевищує 22%, тоді як рік до цього темпи зростання сповільнювалися.
Темпи зростання виручки Google, не пов’язаної з рекламою, склали 33%, що говорить про подальший розвиток супутніх сервісів. Керівництво компанії пояснює такий підйом популярністю хмарних платформ і рішень Google.
Alphabet залишається другою за капіталізацією компанією світу після Apple Inc.
Вартість її акцій на додаткових торгах у четвер збільшилася на 4%, з початку цього року папери Alphabet подешевшали на 1,4%.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас