У земельному законопроекті не передбачено продаж сільгоспземель - Кутовий — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У земельному законопроекті не передбачено продаж сільгоспземель - Кутовий

Аграрний ринок
263
З кожного перепродажу власникові паю на право оренди будуть віддаватимуть 10%.
Законопроект про обіг сільськогосподарських земель, розроблений Міністерством аграрної політики та продовольства, не передбачає продаж земель сільськогосподарського призначення. Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий.
“Ми підготували законопроект про обіг земель сільськогосподарського призначення, який не передбачає продаж землі. Це дуже важливо, тому що багато де маніпулюють цим питанням. Ми пропонуємо, щоб було право продажу права оренди на землю – ось я орендую землю і я можу це право комусь перепродати”, – розповів Кутовий.
Він додав, що сьогодні фактично так і відбувається, але шляхом перепродажу корпоративних прав тими, хто володіє великими масивами землі, а дрібні фермери не можуть цього зробити.
“Ми пропонуємо перепродувати право, тобто людина, як отримувала гроші за пай, так і буде отримувати. Єдине, що людина, яка користується цим паєм, може перепродати це право комусь іншому, крім того, вона має право закласти це право в банку . Але договірні умови з власниками паїв не змінюються”, – зазначив міністр.
Він також додав, що в законопроекті запропоновано, щоб уникнути спекуляцій, з кожного перепродажу власникові паю на право оренди віддавати 10%.
Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявляв, що ніяких рішень щодо мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення не може бути, допоки не будуть зрозумілі всі нюанси поводження із землею.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас