Питання України відсутнє у порядку засідань ради директорів МВФ - представник Фонду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Питання України відсутнє у порядку засідань ради директорів МВФ - представник Фонду

Казна та Політика
943
Питання подальшого фінансування України в рамках програми EFF, як і раніше, відсутнє в порядку засідань ради директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ), повідомив офіційний представник Фонду Вільям Мюррей (William Murray).
“Ми очікуємо, що питання по Україні буде розглянуте радою директорів через деякий час… Але у нас немає точної дати, коли рада директорів проведе засідання щодо завершення перегляду програми EFF. Це буде після щорічних канікул ради”, – сказав він під час традиційного брифінгу у Вашингтоні в четвер.
При цьому В. Мюррей повідомив, що щорічні канікули ради директорів Фонду в цьому році заплановано в перші два тижні серпня, тому засідання по Україні можливе тільки в другій половині місяця або у вересні.
Водночас він ще раз зазначив, що зараз рішення про конкретну дату відсутнє.
Як повідомляли ЗМІ, відкрита в березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько $17,11 млрд за поточним курсом) з першим траншем в $5 млрд спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншей по SDR1,18 млрд (близько $1,63 млрд) і зменшення квартальних траншів у 2016-2018 роках до SDR0,44 млрд ($0,61 млрд).
Україна змогла отримати лише перші два транші. Частина першого в розмірі $2,7 млрд пішла уряду для підтримки держбюджету, тоді як одержувачем інших коштів традиційно став Нацбанк.
Національний банк України (НБУ) сподівається на отримання чергового траншу кредиту МВФ у рамках програми EFF наприкінці серпня 2016 року.
В цілому, до кінця року НБУ очікує отримати два кредитних транші МВФ загальним обсягом $2,7 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас