Японці можуть допомогти Україні з Банком розвитку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японці можуть допомогти Україні з Банком розвитку

Казна та Політика
279
Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA) та Японський інститут економічних досліджень (JERI) зможуть надати Україні необхідну консультаційну допомогу і супроводити створення Державного банку розвитку.
Про це на своїй сторінці Facebook написав голова парламентського Комітету з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк, перебуваючи в Токіо.
Втім, наголосив нардеп, для цього потрібна підтримка не тільки парламенту, але і уряду, а також – політична воля і готовність української сторони “йти до перемоги”.
Як зазначив нардеп, Державний банк розвитку, створення якого – серед ключових програмних засад Радикальної партії, є одним з головних інструментів розвитку економіки сьогодні і потрібен Україні як повітря.
“Без власного банку розвитку ми будемо ще десятки років сидіти на голці іноземних кредитів, проїдати їх, експортувати сировину, а, значить, остаточно відстанемо від європейських сусідів”, – переконаний Галасюк.
“Після створення Банку розвитку японська економіка протягом більше 15 років росла в середньому більш ніж на 9% в рік. Країна встала з руїн і була модернізована”, – аргументує нардеп.
Банк кредитує 40-50% вартості проекту і взагалі не кредитує держпідприємства, а тільки приватний сектор економіки. Також фінансує екстрені потреби (подолання наслідків землетрусів, порятунок стратегічних підприємств).
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас