Скільки братимуть за проїзд по трасі Київ - Одеса — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки братимуть за проїзд по трасі Київ - Одеса

Казна та Політика
4785
У планах можновладців – випробувати нову модель пересування по країні на трасі Одеса – Київ.
За проїзд на ділянці нової гарної дороги протяжністю 500 км збираються брати близько 900 грн з авто. Про це розповів начальник відділу інвестицій в інфраструктурні проекти Агентства інвестицій Одеської ОДА Володимир Шемаєв.
«Важливо зазначити, що поки ця ідея – тільки на стадії розвитку і конкретних дій не було. Можуть бути два варіанти розвитку подій: або буде встановлена ​​плата за проїзд по існуючій трасі, що не логічно, бо вона в поганому стані, або побудують нову», – пояснив чиновник. І додав, що найближчим часом проект навряд чи втілять у життя, адже приватний інвестор не погодиться будувати дорогу, яка окупиться за 20 років. А в разі недостатнього трафіку країна повинна буде компенсувати інвесторові обумовлену суму виручки.
Зазначимо, що в Європі за проїзд платними дорогами, як правило, розраховуються банківською картою і підтвердженням оплати служить наклейка на лобовому склі. Крім того, існують правила, що диктують, де і як слід розташувати стікер.
В Австрії проїхати по автобану коштує 9 євро (приблизно 250 грн) за 10 днів, а в Чехії – 13 євро (363 грн). Жителі Швейцарії оплачують проїзд відразу на 14 місяців – виходить близько 2 324 грн. А в сусідній Молдові дорожній збір оплачують лише авто з іноземними або транзитними номерами – 112 грн за 7 днів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас