Україна закачає 3 млрд кубів газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна закачає 3 млрд кубів газу

Енергетика
548
НАК «Нафтогаз» планує розпочати імпорт газу за гроші ЄБРР в серпні.
Україна розраховує почати імпорт природного газу за кредитні кошти Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) із серпня цього року і отримати кредит Світового банку для фінансування імпорту газу у вересні, повідомив голова правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.
«На даний момент закачування здійснюється як за рахунок коштів «Нафтогазу», так і ми плануємо з серпня почати фінансування по кредиту ЄБРР. Сподіваємося, що приблизно у вересні нам стане доступний кредит Світового банку. Це дуже дешеві й ефективні кошти», – сказав топ-менеджер в ефірі «5 каналу».
За його словами, до кінця сезону закачування український держхолдинг планує накопичити в підземних сховищах газу 14,5 млрд куб. м, чого, за підрахунками компанії, цілком буде досить для проходження країною осінньо-зимового періоду 2016-2017 років.
Як повідомив Коболєв, у третьому кварталі цього року НАК збирається імпортувати близько 3 млрд кубометрів блакитного палива.
Раніше очільник «Нафтогазу» заявляв, що РФ знизила тиск на вході в ГТС України до рекордного рівня, шантажуючи Київ і Брюссель транзитом газу в Євросоюз.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас