Голландці видобуватимуть сланцевий газ на Донбасі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голландці видобуватимуть сланцевий газ на Донбасі

Енергетика
1317
Нідерландська компанія Yuzgas B.V. виграла конкурс на реалізацію проекту з видобутку сланцевого газу на Юзівській площі на сході України, де раніше планувала займатися видобутком Shell.
“Юзгаз” (Yuzgas B.V.) стала переможцем у конкурсі реалізації проекту угоди про розподіл продукції (УРП) Юзівської ділянки”, – йдеться в повідомленні. Нідерландська компанія запропонувала наліпші умови реалізації проекту.
Повідомляється, що в комітет, який визначив переможця конкурсу, входили керівники профільних міністерств, НАК “Надра України”, ТОВ “Надра Юзівська”, народні депутати України.
“В умовах падіння світових цін на нафту в Україні різко зменшився обсяг робіт з пошуку вуглеводнів. Тому важливі зобов’язання переможця конкурсу інвестувати кілька сотень мільйонів доларів США в програму геологічного вивчення Юзівської ділянки (близьку за обсягами буріння до запропонованої Shell в 2012 році), а також сплатити до державного бюджету бонуси комерційного виявлення і розробки”, – заявили в “Надрах України”.
Нагадаємо, договір між українською стороною і Royal Dutch Shell був укладений на початку 2013 року. Київ сподівався таким чином звільнитися від енергетичної залежності від Росії.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас