ПАТ "Норд" з 1 серпня припиняє діяльність підприємства в Донецьку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПАТ "Норд" з 1 серпня припиняє діяльність підприємства в Донецьку

Фондовий ринок
876
Найбільший український виробник холодильної техніки ПАТ “Норд”, в даний час зареєстрований в Краматорську (Донецька обл.), з 1 серпня припиняє роботу підприємства в Донецьку, а його основні кошти будуть законсервовані, повідомляється в офіційній публікації наглядової ради “Норду”.
Відповідне рішення ухвалила наглядова рада ПАТ “Норд” 11 липня у зв’язку з неможливістю вести виробничу діяльність в умовах, що склалися.
“В умовах, коли ПАТ “Нордд” не тільки не контролює, але навіть не може передбачити визначальні для звичайного функціонування фактори, виробнича діяльність неможлива; єдиним раціональним фактором є консервація основних засобів на виробничому майданчику в Донецьку”, – йдеться в повідомленні.
Наглядова рада підкреслює, що саме це було наказано виконати їй і правлінню рішенням чергових загальних зборів акціонерів 22 квітня.
Збори акціонерів тоді визначили, що продовжувати виробничу діяльність буде можливо лише в разі забезпечення її безперервності, що значною мірою залежить від оперативного виконання логістичних процесів з ввезення матеріалів і вивезення готової продукції, а також у разі рентабельної діяльності і виконання прийнятого плану на травень, червень і липень.
Однак, зазначається в повідомленні, за результатами травня і червня можна констатувати, що збиток від госпдіяльності становив 7,83 млн грн, проблеми з логістикою не вирішені, що не дозволяє вести регулярну і планово-прогнозовану роботу з випуску складної побутової техніки.
У зв’язку з цим наглядована рада визнала виконання завдань зборів акціонерів з боку правління незадовільним і прийняла рішення про припинення діяльності, консервацію основних засобів і організацію збереження оборотних коштів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас