НАБУ затримало колишнього в. о. голови правління ДПЗКУ за підозру в розтраті 50 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ затримало колишнього в. о. голови правління ДПЗКУ за підозру в розтраті 50 млн грн

Кримінал
468
Детективи Національного антикорупційного бюро України 26 липня затримали колишнього в. о. голови правління ПАТ “Державна продовольчо-зернова корпорація України” Валерія Томіленка та голову правління ПАТ “Рокитнянський комбінат хлібопродуктів”.
Згідно з повідомленням прес-служби НАБУ у вівторок, затримані підозрюються в організації корупційної схеми, яка призвела до розтрати державних коштів на суму близько 50 млн грн.
За версією слідства, посадові особи підписали договір про постачання “Рокитнянським комбінатом хлібопродуктів” 16,6 тис. т кукурудзи 3-го класу для ДПЗКУ на умовах повної передоплати.
“Обом сторонам було достовірно відомо, що вказаний товар де-факто відсутній, тому Рокитнянський хлібокомбінат не збирався виконувати угоду. Проте, ДПЗКУ перерахував на рахунок хлібокомбінату близько 50 млн грн бюджетних коштів за товар, який так і не був поставлений”, – йдеться в повідомленні.
Нині із затриманими проводяться слідчі дії, готується клопотання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.
Як повідомляли ЗМІ, Валерій Томіленко був виконувачем обов’язків голови правління з грудня 2015 року до квітня 2016 р.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас