Volkswagen уже витратив 2,2 млрд євро на ліквідацію дизельного скандалу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen уже витратив 2,2 млрд євро на ліквідацію дизельного скандалу

Фондовий ринок
157
У першому півріччі витрати концерну Volkswagen на покриття наслідків дизельного скандалу збільшилися на 2,2 млрд євро. Однак прибуток концерну зріс.
Про це йдеться у фінансовому звіті Volkswagen AG.
Ці гроші виділили через нові звинувачення, що висунули 3 штати США: Нью-Йорк, Массачусетс і Меріленд.
Незважаючи на збільшення прямих витрат і падіння обсягів продажу на деяких ринках в цілому концерн показав добрі фінансові результати, які здивували багатьох експертів.
Без урахування нових витрат на “дизельгейт” в першому півріччі цього року операційний прибуток німецького концерну зріс на 7% порівняно з аналогічним періодом минулого року і досяг позначки в 7,5 млрд євро. За підсумками II кварталу цей показник збільшився на 20%, до 4,4 млрд євро. Крім того, вартість акцій VW AG на біржі зросла на 4,6%. Однак власні аналітики Volkswagen AG прогнозують падіння виручки від продажу автомобілів на 5% за підсумками року.
Такі високі показники здивували багатьох експертів, що прогнозували набагато нижчі піврічні результати. Так, аналітик одного з найбільших банків ФРН DZ Bank (Deutsche Zentral-Genossenschaftsbank) Міхаель Пунцет стверджує, що в II кварталі 2016 року Volkswagen AG зумів продемонструвати найліпший квартальний прибуток за всю свою історію. Втім, на його думку, в прогнозах щодо фінансового стану концерну варто зберігати певну частку обережності через фактор невизначеності, пов’язаний з багатьма активними розслідуваннями дизельного скандалу.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас