Податкова міліція ліквідувала конвертаційний центр з оборотом 300 млн грн у Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова міліція ліквідувала конвертаційний центр з оборотом 300 млн грн у Києві

Кримінал
499
Податкова міліція ліквідувала конвертаційний центр з оборотом 300 млн грн в Києві.
Про це йдеться в повідомленні Державної фіскальної служби.
За даними відомства, співробітники слідчо-оперативних підрозділів Головного управління ДФС у Києві ліквідували конвертаційний центр, який надавав підприємствам реального сектора економіки з Києва та Київської області послуги з формування незаконного податкового кредиту і переведення безготівкових коштів у готівку.
У рамках розслідування кримінального провадження за фактом ухилення від сплати податків були встановлені учасники конвертаційного центру, які для прикриття незаконної діяльності створили і зареєстрували кілька фіктивних підприємств.
Компанії-замовники переказували на їхні рахунки безготівкові кошти нібито як оплату за товари і послуги, після чого кошти перераховували на рахунки фізичних осіб, з яких знімали за чеками або конвертували через карткові рахунки.
Незаконно проконвертовані кошти, за винятком 6-12% винагороди, разом з підробленими документами передавали підприємствам реального сектора економіки.
Орієнтовний оборот проконвертованих коштів склав понад 300 млн грн, втрати бюджету становлять понад 50 млн грн.
У разі здійснення оподатковуваних ПДВ операцій податковий кредит з ПДВ відображався за рахунок нібито придбаних товарів у підприємств-імпортерів і внутрішніх виробників, при цьому схеми придбання податкового кредиту були ситуативними і не мали системного характеру.
В результаті шести обшуків у Києві, Бучі та Дніпрі було виявлено і вилучено чорнові записи, комп’ютерну техніку, 71,8 тис. грн та майже 1 тис. доларів, 24 печатки підприємств, 8 факсиміле, а також документи, що підтверджують протиправну діяльність.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас