Теракти в Брюсселі обійшлися Бельгії майже в 1 млрд євро - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Теракти в Брюсселі обійшлися Бельгії майже в 1 млрд євро - ЗМІ

Кримінал
342
Збиток від терактів 22 березня в Брюсселі оцінюється міністерством економіки Бельгії в суму близько 1 млрд євро, повідомив у вівторок ряд бельгійських ЗМІ.
“Мова йде про перший аналіз економічних наслідків від часу після терактів в Парижі в листопаді 2015 року. Дуже важливо мати об’єктивне дослідження такого виду”, – заявив з цього приводу віце-прем’єр і міністр економіки Бельгії Кріс Петерс.
Він запевнив при цьому, що уряд прийняв всі можливі заходи, щоб допомогти підприємствам.
У Брюсселі відзначено зниження торгового обороту мінімум на 122,5 млн євро в першому кварталі поточного року, у Фландрії – на 33 млн євро і в Валлонії – на 20 млн євро.
Крім того, за даними міністерства економіки, податкові збори держави знизилися в результаті терактів на 760 млн євро. В цілому втрати становлять близько 0,1% ВВП за підсумками першого кварталу 2016 року.
Жертвами брюссельських терактів, що відбулися 22 березня, стали 32 людини. 16 людей загинули від двох вибухів в міжнародному аеропорту “Завентем” і ще 16 стали жертвами теракту на станції метро “Мальбек”. Всього в терактах 22 березня отримали поранення близько 300 чоловік. Відповідальність за вибухи взяла на себе заборонена в РФ організація “Ісламська держава”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас