Виробництво дитячого харчування в Україні може скоротитися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виробництво дитячого харчування в Україні може скоротитися

Аграрний ринок
533
Асоціація “Союз молочних підприємств України” прогнозує скорочення вітчизняного виробництва рідких продуктів дитячого харчування в 2016 році на 5-10% порівняно з 2015 роком – до 15-16 тис. т, повідомив голова ради директорів асоціації Вадим Чагаровський.
“У минулому році обсяг виробництва рідких дитячих продуктів був 16,9 тис. т. У цьому році прогнозується на рівні 15-16 тис. т – не більше, ніж в минулому році”, – сказав він.
Експерт зазначив, що 10 років тому, в 2006 році, обсяг виробництва рідких дитячих продуктів становив 3,9 тис. т.
За словами Чагаровського, асоціація також фіксує і скорочення ринку сухого дитячого харчування.
“У минулому році обсяг ринку був 9,7 тис. т. У цьому році вже йде зниження приблизно на 6% порівняно з минулим роком за перше півріччя. У 2014 році обсяг ринку становив близько 11,2 тис. т”, – зазначив експерт.
За його словами, на сьогодні в Україні працює тільки один виробник сухого дитячого харчування – Хорольський молококонсервний комбінат, частка якого на ринку становить 43% за підсумками першого кварталу 2016 року, інші сухі дитячі суміші імпортуються в Україну.
Як повідомляли ЗМІ, за даними Міністерства аграрної політики і продовольства, на сьогодні частка дитячого харчування вітчизняного виробництва в структурі споживання українців займає близько 75%, зокрема щодо молочних і кисломолочних продуктів – більше 95%.
В Україні працює 13 підприємств, що займаються виробництвом дитячого харчування, при цьому тільки три з них мають окремі потужності з виробництва такої продукції – “Яготинське для дітей” (смт Згурівка, Київська область), “Данон” (м. Кременчук) і “Вимм-Білль-Данн” (м. Вишневе, Київська область).
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас