ФГВФО вважає, що 25 липня пікет організовано для того, щоб відволікти увагу від оприлюднених схем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО вважає, що 25 липня пікет організовано для того, щоб відволікти увагу від оприлюднених схем

Кредит&Депозит
1009
Сьогодні біля будівлі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб відбулась акція протесту та незаконне перекриття дорожнього руху людьми, що позиціонують себе як постраждалі вкладники банку «Михайлівський».
Зважаючи на те, що Фонд гарантування вкладів фізичний осіб уже тривалий час веде конструктивний діалог з ініціативною групою вкладників «Банку Михайлівський», є всі підстави вважати, що організаторами цієї акції біля будівлі Фонду можуть бути пов’язані з банком особи, які зацікавлені у дестабілізації ситуації. Найімовірніше, ці дії використовуються для відволікання уваги громадськості від порушень, які Фонду гарантування вдалося виявити у банку.
Нагадаємо, що на минулому тижні Фонд гарантування оприлюднив схеми, які реалізовувались власниками та менеджерами ПАТ «Банк Михайлівський» безпосередньо перед введенням тимчасової адміністрації у банк. Операції проводились без наявних коштів, а тільки записи про них здійснювались у бухгалтерському обліку.
У приміщеннях «Банку Михайлівський» фізичні особи вносили грошові кошти на користь ТОВ «Інвестиційно-розрахунковий центр» (ІРЦ) та ТОВ «Кредитно-інвестиційний центр» (КІЦ) за договорами фінансової позики. Відразу ці кошти перераховувались в інші банки, або використовувались на фінансування витрат вказаних компаній. На сьогодні доля цих грошей невідома і вони на рахунки клієнтів фізосіб ніколи не повертались.
Зважаючи на це, Фонд гарантування не має правових підстав виплачувати ці кошти в рамках системи гарантування вкладів, адже вони не були на рахунках фізичних осіб у день запровадження в банку тимчасової адміністрації.
Фонд гарантування солідарний з людьми, що втрачені кошти повинні бути їм повернуті, але у законний спосіб, тобто повинні бути стягнуті з тих осіб, які їх привласнили. З цією метою Фонд уже подав у правоохоронні органи 4 заяви про вчинення кримінальних правопорушень посадовими особами банку на суму майже 2 млрд грн. Робиться все можливе для того, щоб притягти до відповідальності організаторів схем.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас