ПетЮля: українці назвали політиків, яких обрали би президентом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПетЮля: українці назвали політиків, яких обрали би президентом

Казна та Політика
3694
19,5% українців підтримали б кандидатуру нині чинного президента Петра Порошенка і майже стільки ж – лідера партії “Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина” Юлію Тимошенко, якби вибори президента України відбулися наступної неділі.
Про це свідчать результати опитування, яке провели в рамках проекту “Перезавантаження – відкрита влада” Інститут аналізу і прогнозування, Український інститут соціальних досліджень імені Олександра Яременка і центр “Соціальний моніторинг” за підтримки Київського прес-клубу.
“Якби наступної неділі відбулися вибори президента України, то на першому місці був би Петро Порошенко – 19,5% опитаних серед тих, хто визначився з вибором. З мінімальним відривом йде Юлія Тимошенко – 19,4%, а у Андрія Садового (лідера партії “Об’єднання “Самопоміч”. – Ред.) – 13,5%”, – повідомив директор Інституту аналізу та прогнозування Юрій Лісничий в понеділок в Києві під час презентації результатів опитування.
Згідно з результатами проведеного дослідження, 12,6% респондентів проголосували б за кандидатуру лідера Радикальної партії України Олега Ляшка, 6,8% – за лідера політичної партії “Центр” Вадима Рабиновича, за лідера партії “Опозиційний блок” Юрія Бойка проголосували б по 6, 6% опитаних.
Лідера партії “Свобода” Олега Тягнибока підтримали б 4,4% опитаних, прем’єр-міністра Володимира Гройсмана – 3,4%, лідера Європейської партії України Миколу Катеринчука – 1,9% і стільки ж – “іншого політика”. Не голосували б 14,8%, не змогли відповісти 27,7% респондентів.
Як повідомляється в прес-релізі, опитування проводилося з 5 до 16 липня 2016 року по всій Україні, індивідуальним інтерв’ю “віч-на-віч” за місцем проживання респондента. В опитуванні взяли участь 2 010 респондентів віком від 18 років і старше.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас