Деканоідзе розповіла про перебіг розслідування вбивства Шеремета — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Деканоідзе розповіла про перебіг розслідування вбивства Шеремета

Кримінал
948
Поліція почала службове розслідування за фактом публікації в ЗМІ і соцмережах відеозаписів з місця вбивства журналіста Павла Шеремета, заявила голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе.
«Ми розбираємося. По-перше, якщо воно (відео. – Ред.) потрапило від правоохоронців, ми на цей рахунок проведемо обов’язково службове розслідування, воно вже розпочато. У суботу я дала команду начальнику поліції Києва, щоб почати службове розслідування. Друге, я хочу сказати, що якщо якась інформація про хід розслідування потрапляє в ЗМІ, то це означає, що слідство автоматично йде назад. Кожна публічна інформація, яка становить деталі слідства, і люди її обговорюють, – це заважає слідству», – заявила Х. Деканоідзе.
Як повідомила голова Нацполіції, головне завдання правоохоронців – об’єктивне та оперативне розслідування резонансної справи. «Наше найголовніше завдання і відповідальність – розслідувати цю справу об’єктивно і якомога швидше. Тож ось такі «зливи» інформації дуже заважають слідству», – сказала Х. Деканоідзе.
Генпрокурор Юрій Луценко в п’ятницю, 22 липня, заявив, що в полі зору слідства перебуває кілька людей, які можуть бути причетні до вбивства журналіста. За його словами, вбивця був не один, «це група, і частину цієї групи ми вже бачимо на відео».
Раніше в одному з інтернет-видань з’явилося відео запису камер спостереження, зроблені за кілька годин до вбивства Шеремета, з якого випливає, що вибуховий пристрій під автомобіль, в якому наступного дня їхав журналіст, заклала жінка, у неї був спільник.
Відомий журналіст Шеремет загинув 20 липня в результаті вибуху автомобіля в центрі Києва. За даними ЗМІ, автомобіль належав керівнику «Української правди» Олені Притулі, її в машині не було.
За матеріалами:
112
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас