БПЛА Facebook Aquila здійснив свій перший випробувальний політ (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

БПЛА Facebook Aquila здійснив свій перший випробувальний політ (відео)

Фондовий ринок
483
Близько року тому Facebook показала свій величний безпілотний літальний апарат Aquila, що розробляється лабораторією Connectivity Lab і призначений забезпечити мешканців найвіддаленіших і нерозвинених регіонів Землі доступом в інтернет. І ось тепер компанія опублікувала відео першого випробувального польоту повнорозмірної версії БПЛА Aquila.
Описувати відображене на відео в цьому випадку безглуздо. Це якраз той випадок, коли потрібно побачити все на власні очі. Ми ж, у свою чергу, звернемо увагу лише на кілька цікавих моментів.
По-перше, незважаючи на те що розмах крил Aquila такий же, як у пасажирського літака, на крейсерській швидкості він споживає тільки 5 кВт потужності. Тобто рівно стільки, скільки потрібно для роботи трьох фенів або високоякісної мікрохвильової печі.
По-друге, хоча це було відомо і раніше, необхідну для роботи двигунів літального апарату енергію забезпечують сонячні панелі, розміщені на його розгонистих крилах (нагадаємо, БПЛА має конструкцію типу «летюче крило»).
По-третє, перший випробувальний політ тривав понад 90 хвилин, що в три рази довше розрахункового часу.
Ну, і по-четверте, розрахункова висота польоту БПЛА, який має покрити інтернетом область діаметром близько 100 км, становить 20 км.
Залишається додати, що попередні кілька місяців команда проекту Aquila працювала зі зменшеним варіантом БПЛА. Розробники також зазначають, що попереду ще багато невирішених питань, наприклад, зараз рекорд тривалості польоту повітряного судна такого класу становить два тижні, тоді як Facebook потрібно вийти на результат у три місяці (!). Іншими словами, мине ще чимало часу і випробувань, перш ніж БПЛА Aquila (як би він, зрештою, не називався) буде готовий піднятися в небо і виконати своє призначення.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас