Кабмін затвердив план погашення боргів із зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін затвердив план погашення боргів із зарплати

Казна та Політика
181
Кабінет Міністрів України затвердив план з погашення заборгованості по зарплатах. Відповідне рішення Кабмін ухвалив сьогодні на засіданні.
При цьому голова Федерації профспілок України Григорій Осовий запропонував, щоб на державних підприємствах заборгованість із зарплат була повністю погашена до 1 вересня, а на підприємствах, де частка держави складає 50%, було погашено як мінімум половину заборгованості.
У травні заборгованість по зарплатах в Україні склала 1,84 млрд грн. Найбільший зарплатний борг накопичився в сфері промисловості (понад 70% від загальної суми заборгованості).
Нагадаємо, раніше віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко прогнозував зростання реальної зарплати в Україні на 5% до кінця 2016 року.
Крім того, в Кабміні запропонували скасувати прив’язку мінімальної заробітної плати до прожиткового мінімуму. За словами міністра соцполітики Андрія Реви, в Україні відбувається незначне підвищення прожиткового мінімуму, після чого підвищується мінімальна зарплата бюджетників, і тільки потім – зарплата в приватному секторі, тоді як ситуація має бути протилежною.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас