Процес митного огляду фіксуватимуть 6 600 міні-камер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Процес митного огляду фіксуватимуть 6 600 міні-камер

Казна та Політика
393
Записи надаватимуть правоохоронним органам і співробітникам внутрішньої безпеки ДФС для перевірки дотримання законодавства.
Процес митного огляду на митних постах України фіксуватимуть 6 600 індивідуальних портативних камер. Пілотний проект щодо застосування реєстраторів сьогодні стартував у вантажному терміналі аеропорту “Бориспіль”.
“Сьогодні ми запускаємо пілотний проект на київській митниці у вантажному терміналі митного поста аеропорту “Бориспіль” для того, щоб за місяць “відкатати” реальну процедуру їх (камер. – Ред.) експлуатації”, – заявив очільник ДФС Роман Насіров.
Він зазначив, що згодом реєстратори запровадять на вантажних терміналах, а потім і на кордоні.
“Спочатку це буде Київ – Київська область, Львівська область, Одеська область, а потім вже будемо розширювати по інших кордонах і внутрішніх митницях”, – додав Насіров.
За його словами, для запровадження відеофіксації на митниці по всій території України необхідно 6 600 реєстраторів. Вартість такого проекту в цілому складе близько 12-15 млн доларів.
“Це, в першу чергу, камери, які будуть у кожного інспектора, це пристрої для зарядки і зберігання інформації на місцях і потім центральне зберігання цієї інформації в дата-центрі”, – сказав Насіров.
Чиновник також наголосив, що дані відеокамер будуть доступні для підрозділів внутрішньої безпеки фіскальної служби та інших правоохоронних органів для перевірки дотримання законності під час огляду.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас