Мер Бучі стверджує, що міська влада діяла в інтересах громади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мер Бучі стверджує, що міська влада діяла в інтересах громади

Кримінал
486
Мер Бучі Київської області Анатолій Федорук стверджує, що рішення міськради про вилучення 890 га земель лісового фонду з держвласності здійснювалися в інтересах територіальної громади.
“В результаті безглуздих рішень Генпрокуратури виходить, що Буча знаходиться за межами населеного пункту Буча. Однак 6,6 тис. жителів, власників територій, п’ять шкіл, лікарня, міська рада, сім виборчих дільниць знаходяться за межами населеного пункту, у них немає юридичної адреси. Тому з 1998 року міська рада, виконавчий орган діяли і діють в інтересах територіальної громади”, – сказав А. Федорук під час зустрічі з журналістами в четвер.
За його словами, згідно з кордоном смт Буча від 1968, його територія становить 1 005 га, при цьому 890 га є ядром населеного пункту.
“Ми будемо відстоювати своє, тому що місто не може, як стверджує слідчий, знаходитися за межами міста. <…> Слідчі дії займуть близько 1,5 міс., ми, в свою чергу, за допомогою адвокатів, органу місцевого самоврядування, скоротимо цей проміжок часу для того, щоб встановити істину і поставити в цих питаннях точку”, – зазначив А. Федорук.
Як повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” в приймальні міської ради Бучі, мер міста в п’ятницю перебуває на своєму робочому місці, адміністрація працює в штатному режимі.
Як повідомляли ЗМІ, Бучанська міська рада в четвер не працювала у зв’язку зі слідчими діями Генеральної прокуратури України щодо мера міста Анатолія Федорука.
Для відвідувань також був закритий Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП), розташований в будівлі міськради.
Як повідомив раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко, мери Бучі та Ірпеня – Анатолій Федорук і Володимир Карплюк – підозрюються в незаконній передачі земельних ділянок у власність своєму оточенню протягом 2006-2012 років.
“Сьогодні в рамках справи про розкрадання 890 га лісу підрозділи Генпрокуратури, СБУ і МВС провели обшуки за 31 адресою, в тому числі й за місцем проживання мерів Бучі та Ірпеня. Підозрювані посадові особи протягом 2006-2012 років незаконно відвели у власність земельні ділянки своєму оточенню і потрібним людям з Києва”, – написав Ю. Луценко на своїй сторінці “Фейсбук” у четвер.
Генпрокурор, зокрема, зазначив, що колишньому першому заступнику голови Верховної Ради Ігорю Калєтніку дісталося 14 га лісових угідь.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас