Україна може запровадити плату за транзит для турецьких перевізників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна може запровадити плату за транзит для турецьких перевізників

Казна та Політика
416
Україна може запровадити плату за транзит для турецьких автоперевізників.
Про це заявив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк за підсумками засідання змішаної україно-турецької комісії з питань автомобільних перевезень, передає прес-служба відомства.
За словами Лавренюка, досягти консенсусу щодо ліберізації автомобільних перевезень наразі не вдалося.
“Будь-які варіанти збільшення кількості вантажних автомобільних перевезень з України до Туреччини, на загальному фоні збільшення товарообігу, турецька сторона відхиляє”, – сказав він.
Лавренюк зазначив, що запропоновані турецькою стороною “паритети” і “відсоткові співвідношення” з кількістю перевезень, здійснених турецькими перевізниками, є неприпустимими і прямо суперечать нормам міжнародних документів, а це в першу чергу СОТ і Угода між Україною та Туреччиною.
“Українська сторона підкреслювала, що експорт з України до Туреччини вдвічі перевищує імпорт і кількість перевезень необхідно збільшувати, враховуючи вимоги розвитку ринку та торгівлі між нашими державами. Але ці аргументи були відхилені”, – додав він.
За словами заступника міністра, така позиція турецької сторони може змусити Україну вжити відповідних заходів. Зокрема, може йтися про запровадження платного транзитного проїзду через територію України для турецьких перевізників.
“Це зумовлено тим, що українські перевізники практично не користуються транзитом через Туреччину, а турецькі перевізники, в свою чергу, проїхали транзитом Україну лише у 2015 році понад 25 тисяч разів”, – зазначив Лавренюк.
“Міністерство інфраструктури сподівається на врегулювання ситуації щодо збільшення кількості вантажних автомобільних перевезень з України до Туреччини. В іншому випадку українська сторона буде змушена вжити відповідних заходів”, – йдеться у повідомленні відомства.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас