США хочуть виділити Україні 14 мільйонів доларів на ProZorro — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США хочуть виділити Україні 14 мільйонів доларів на ProZorro

Казна та Політика
348
Американське агентство з розвитку USAID має намір виділити уряду України 14 млн доларів для просування в країні електронного управління, зокрема, системи електронних державних закупівель ProZorro.
Про це на брифінгу повідомив заступник голови місії Посольства США в Україні Джордж Кент.
“Восени цього року USAID почне нову програму, яка називається “Прозорість і відповідальність у державному управлінні та послуги” (TAPAS). Ця програма з бюджетом 14 млн доларів надасть підтримку поліпшення електронного урядування в уряді України”, – сказав Кент.
За його словами, США хочуть розширити підтримку електронного уряду та інших ініціатив у сфері збільшення прозорості держуправління в Україні.
Кошти за цією програмою будуть спрямовані на розвиток технологій, проведення тренінгів та просування системи ProZorro на національному рівні.
Кент також зазначив, що система електронних держзакупівель ProZorro може бути корисною для інших країн у Східній Європі.
“Після впровадження в минулому році система ProZorro довела свою ефективність у боротьбі з корупцією в державних закупівлях. За участю громадянського суспільства і бізнесу ProZorro може стати справжньою віхою в антикорупційній реформі не тільки тут, але загалом у регіоні Східної Європи”, – сказав Кент.
Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов під час брифінгу зазначив, що система ProZorro, яку сьогодні в Україні використовують тільки міністерства і великі держкомпанії, з 1 серпня стане обов’язковою для всіх державних органів.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас