Перехід на систему ProZorro приніс 16% економії за 3 місяці - Нефьодов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перехід на систему ProZorro приніс 16% економії за 3 місяці - Нефьодов

Казна та Політика
328
Перехід на електронну систему закупівель ProZorro приніс 16% економії коштів за перші 3 місяці роботи. Про це сьогодні під час прес-брифінгу “Повний перехід на ProZorro з 1 серпня: стан підготовки та перспективи” заявив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.
“Ми бачимо, що по завершених процедурах він (відсоток економії. – Ред.) – майже 16%”, – заявив Нефьодов, зазначивши, що перші три місяці роботи системи пройшли абсолютно успішно.
“За цей час було оголошено майже 61 тисячу процедур, мається на увазі, процедур вже за законом. Тобто фактично обсяг кількості процедур в системі подвоївся”, – повідомив Нефьодов.
За його словами, з квітня з’явилися також нові типи закупівель, яких не було в пілотному проекті, зокрема, переговорна процедура і відкритий тендер.
“Але в кінці ви бачите, що допорогові закупівлі – це те, що було, умовно кажучи, під водою, те, що до запуску ProZorro взагалі ніяк не те що не моніторилося, навіть статистики по ньому ніякої не було”, – зазначив Нефьодов.
Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що Кабмін має намір заохочувати облавтодори за оперативний перехід на систему закупівель ProZorro.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас