Секретні плани Tesla Motors: сонячні дахи, електроавтобуси і електровантажівки, розумний автопілот — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Секретні плани Tesla Motors: сонячні дахи, електроавтобуси і електровантажівки, розумний автопілот

Фондовий ринок
1088
У 2006 році Ілон Маск явив громадськості «Секретний комплексний план Tesla Motors».
Він являв собою стратегію розвитку підприємства на десять років, котра, якщо стисло, зводилася до таких основних моментів: створити спорткар, зароблені на ньому гроші використовувати для створення доступного автомобіля, отриманий прибуток пустити на створення ще більш доступної моделі, одночасно розробивши рішення для вироблення «чистої» електроенергії. Як бачимо, в цілому Маску вдалося втілити задумане в реальність. І ось настав час дізнатися другу частину цього секретного плану. Ознайомитися з нею може будь-хто на сайті Tesla Motors.
Скорочено її суть можна передати в таких реченнях:
  • Створити приголомшливі сонячні дахи з гармонійно вбудованими системами накопичення і зберігання енергії.
  • Розширити лінійку електричних автомобілів, щоб покрити всі основні сегменти.
  • Розробити автоматичний режим водіння, який буде вдесятеро безпечніше «ручного» режиму водіння, шляхом масштабного навчання автопарку.
  • Зробити так, щоб під час простою автомобіль приносив прибуток своєму власникові.
Оприлюднена Маском друга частина плану проливає більше світла на процес об’єднання Tesla Motors із виробником сонячних батарей SolarCity. Ця угода вартістю близько $2,8 млрд стала справжнім шоком для інвесторів, хоча і досить короткочасним, але Маск, прокачавши свою харизму на максимум, запевнив, що процес буде схвалено більшістю в дві третини голосів.
Засновник і очільник Tesla Motors також поділився своїм баченням ролі компанії в динамічній економіці спільного споживання. Він передбачає, що в підсумку повноцінні самокеровані автомобілі отримають схвалення регуляторів.
Маск повторив свій прогноз щодо того, що в майбутньому автомобілі Tesla зможуть самостійно пересуватися по всій території США. Зокрема, можна буде викликати свій автомобіль з будь-якої точки, задати маршрут і використовувати час у дорозі на сон або читання книги.
Вже незабаром, згідно з планами Маска, з’явиться автопарк автомобілів Tesla, які можна буде брати в тимчасову оренду простим натисканням відповідної кнопки в мобільному додатку. Судячи з усього, саме так автомобіль зароблятиме гроші своєму господарю. Це має суттєво знизити витрати, пов’язані з купівлею та експлуатацією автомобіля, оскільки зараз більшість машин працює на своїх власників у кращому випадку десяту частину дня.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас