Японська Komatsu купує американську Joy Global — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японська Komatsu купує американську Joy Global

Фондовий ринок
191
Японський виробник будівельної та гірничої техніки Komatsu Ltd. підписав зобов’язувальну угоду про купівлю американської Joy Global Inc., що випускає гірничодобувне обладнання, за $2,891 млрд, або по $28,3 за кожну акцію компанії.
Як повідомляється в прес-релізі японської компанії, Komatsu America Corp., 100%-ве дочірнє підприємство Komatsu в США, стане власником всіх акцій Joy Global.
Операцію планується завершити в середині 2017 року. Вона має отримати схвалення з боку акціонерів Joy Global і регулюючих органів.
“Придбання Joy Global відповідає стратегії зростання компанії в рамках плану, спрямованого на зміцнення основного бізнесу з випуску гірничого обладнання для досягнення стабільного зростання”, – наголошується в повідомленні Komatsu.
Котирування акцій Joy Global на закриття ринку в середу становили $23,55, збільшившись за день на 1,07%. З початку року капіталізація компанії зросла на 87%.
Joy Global була створена в 1884 році, займається проектуванням, виробництвом і продажем машин і устаткування для гірничорудної та гірничо-шахтної промисловості: екскаваторів, бурових установок та іншої техніки. Основними брендами компанії є P&H, Joy і Montabert. Операційний прибуток за підсумками фінансового року, який завершився в жовтні 2015 року, становив $3,172 млрд, чистий збиток – $1,178 млрд. Штат налічує близько 13,4 тис. співробітників.
Komatsu була утворена в 1921 році. Основним видом діяльності є виробництво будівельної техніки, машин для гірничодобувної та лісової галузей, промислового обладнання (зокрема складських навантажувачів), а також електроніки. Нині володіє 22 заводами по всьому світу. Операційний прибуток становить 450 млрд ієн ($4,2 млрд).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас