"ВКонтакті" не буде запроваджувати плату за доступ до аудіозаписів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"ВКонтакті" не буде запроваджувати плату за доступ до аудіозаписів

Фондовий ринок
327
Соціальна мережа “ВКонтакті” (належить Mail.ru Group) не планує запроваджувати плату за доступ до аудіозаписів у мобільному додатку і на робочому столі, повідомили в прес-службі соцмережі.
Раніше Mail.ru Group підписала угоду з Universal Music Group для отримання доступу до ліцензійного аудіо- і відеоконтенту на своїх онлайн-платформах, перш за все в соцмережах. Холдинг зазначав, що в рамках угоди соцмережі Mail.ru будуть тестувати різні моделі монетизації музичного та відеоконтенту.
“Ми будемо тестувати різні можливості монетизації у співпраці з нашими партнерами-мейджорами і UMA (United Music Agency – агрегатор і дистрибутор контенту. – Ред.). Але важливо зазначити, що для наших користувачів ці умови передбачають свободу доступу до всього аудіо- та відеоконтенту, який є в соціальній мережі”, – повідомили в прес-службі “ВКонтакті”.
У компанії відмовилися розкривати умови співпраці.
Угода з Universal дозволила “ВКонтакті” врегулювати судову суперечку з правовласником, сторони уклали мирову угоду. Раніше така угода була підписана з двома іншими компаніями – Warner Music Group і Sony Music Entertainment.
Нині соцмережа входить у списки піратських ресурсів, зокрема “список 301” Торгпредцтва США.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас