Українські аграрії масово скуповують техніку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські аграрії масово скуповують техніку

Аграрний ринок
2808
Деякі продавці вже перевиконали річний план за обсягами реалізації сільгоспмашин.
Генеральний директор компанії “КУН-Україна” Асад Лапш повідомив, що цей рік обіцяє стати для них рекордним з продажу сільськогосподарської техніки в нашій країні.
“До березня ми вже виконали річний план з продажу, і відтоді двічі змінювали прогнози в бік збільшення”, – зазначив він.
Ні кількісні, ні фінансові показники продажу він не називає, посилаючись на комерційну таємницю, але каже, що, наприклад, обсяг реалізації просапних сівалок і плугів у них подвоївся, а обприскувачів – потроївся.
За даними Локша, продажі ростуть не тільки у них, але і в конкурентів.
“По-перше, на ринку сформувався чималий відкладений попит, який тепер реалізується. По-друге, агрохолдинги впроваджують прогресивні технології, які вимагають сучасної техніки”, – пояснює він масштабне оновлення українського парку сільгосптехніки.
Крім того, в наших умовах машини вбиваються швидше (за 5 років замість 7 років у ЄС і США), отже, потребують частішої заміни.
“У вас техніка працює на знос, бо парки недоукомплектовані”, – пояснює експерт.
За оцінками Асада Лапша, ємність українського ринку аграрної техніки на сьогоднішній день складає 0,7-1,1 млрд євро.
“Якби селяни поставили собі за мету укомплектувати парки за міжнародними нормами, то в країні протягом п’яти років можна було б продавати техніки на 2-2,5 млрд євро”, підрахував Асад Лакш.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас