УКБС закликає Раду скасувати податок з кредитів воїнів, загиблих в АТО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УКБС закликає Раду скасувати податок з кредитів воїнів, загиблих в АТО

Кредит&Депозит
269
Асоціація “Український кредитно-банківський союз” закликає Верховну Раду звільнити від оподаткування суми списаних боргів за кредитами воїнів, загиблих в АТО.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби УКБС.
“Із зазначеного питання в банки постійно звертаються родичі загиблих. Однак на сьогоднішній день неможливо списати за рахунок резерву проблемні кредити воїнів України, які загинули під час АТО, без коригування фінансового результату до оподаткування”, – сказано в ньому.
УКБС вважає вкрай важливою і необхідною підтримку державою в цьому питанні сімей військовослужбовців.
Тому було б доцільним звільнити від оподаткування суму проблемної кредитної заборгованості загиблого в АТО воїна, яка списується банком за зверненням членів його сім’ї (спадкоємців).
Вирішення цього питання можливе шляхом внесення змін до Податкового кодексу, якими вищевказана заборгованість буде віднесена до безнадійної, але не включатиметься до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу фізичної особи.
Як повідомлялося, 15 вересня в Раді був зареєстрований законопроект про звільнення від сплати Єдиного соціального внеску платників податків, зареєстрованих в зоні антитерористичної операції (АТО).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас