"Заробляли на місяць по 150 млн": афери чиновників "Укрзалізниці" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Заробляли на місяць по 150 млн": афери чиновників "Укрзалізниці"

Кримінал
2211
Ім’я викраденого чиновника “Укрзалізниці” Валерія Людмирського фігурує в кількох скандалах, пов’язаних з відмиванням коштів на закупівлі електроенергії. Співробітники «УЗ» підтверджують: посада Людмирського давала йому змогу контролювати величезні грошові потоки.
«Людмирський мав повноваження укладати договори з електропостачальними фірмами. Під час тендерів між постачальником і «УЗ» ставили кілька фірм-прокладок, завдяки яким заробляли 150-170 млн грн на місяць. Інші зловживання – продаж електроенергії стороннім підприємствам. Зараз Людмирський під слідством, носить електронний браслет, справу на нього завели ще за попереднього керівництва», – розповів «Вістям» голова Вільної профспілки залізничників України Володимир Козелецький. Втім, родичі чиновника запевняють, що це наклеп і провокація: «Цю маячню навіть коментувати не будемо».
За словами співробітників «УЗ», в інших департаментах компанії теж є свої схеми наживи. «Всі знають про мільйони, які йдуть по ланцюжку нагору від провідників – так вони відкуповуються від перевірок. У локомотивному господарстві зловживають на постачанні запчастинами. Ремкомплект для дизель-поїзда коштує 1 млн грн. Б/у запчастини збираються, вирушають до Києва, там фірма-прокладка витирає їх, фарбує і продає під виглядом нових назад в депо. Наприклад, депо закуповує кільця для двигунів тепловозів. Кільця коштують мільйони, але замість нормальних беруть неякісні. В дорозі через них загоряються двигуни. Плюс бодяжать ПММ і лакофарбові матеріали. Всі розслідування заминають», – кажуть залізничники.
У прес-службі «Укрзалізниці» визнають, що факти корупції дійсно зустрічаються. «Так, таке час від часу відбувається. Був, наприклад, випадок, коли замість нових протигазів закупили старі ще 80-х років. Із цим бореться наша служба безпеки, постійно проводить перевірки», – говорить прес-секретар «Укрзалізниці» Данило Ваховський.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас