ООН повідомила про збитки для світової економіки від глобального потепління — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ООН повідомила про збитки для світової економіки від глобального потепління

Казна та Політика
316
Глобальне потепління буде щорічно наносити світовій економіці збитків більш ніж в 1,5 трлн фунтів стерлінгів ($2 трлн) до 2030 року через зниження продуктивності праці, повідомляється в дослідженні Організації об’єднаних націй (ООН).
Спека зробить неможливим виконання деяких видів робіт у низці регіонів планети, зокрема, це торкається сільського господарства, зазначається в огляді.
Зниження ВВП через зниження продуктивності праці буде зафіксовано в 43 країнах, більшість з яких розташовані в Азії. До них входять Індія (щорічний збиток в 340 млрд фунтів), Китай (188 млрд фунтів), Малайзія (188 млрд фунтів) і Таїланд (113 млрд фунтів), повідомляє Independent.
“Якщо у вас фізично активна робота, то чим гарячіше, тим повільніше ви працює, – зазначає автор доповіді доктор Торд Чельстрем. – Для окремих країн навіть протягом короткого проміжку часу втрати через посилення спеки можуть бути мільярдними”.
Він вважає неминучим підвищення глобальної температури приблизно до 2050 року.
Країни з низьким і середнім рівнем доходів найбільшою мірою схильні до ризиків втрати продуктивності праці через спеку. Багатші держави в цілому зможуть уникнути цього, йдеться в дослідженні.
Між тим у Росії, Норвегії та Швеції продуктивність праці може зменшитися через зниження зимових температур, йдеться в доповіді ООН.
За оцінкою експертів Національного управління океанічних і атмосферних досліджень (NOAA) США, поточний рік може стати найспекотнішим в сучасній історії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас