Європейські фахівці допоможуть Україні з переливанням крові — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські фахівці допоможуть Україні з переливанням крові

Казна та Політика
174
Фахівці з Європи допоможуть Україні удосконалити систему переливання крові. Як повідомили в Міністерстві охорони здоров’я, представники Єврокомісії спільно з фахівцями МОЗ та експертами з регіонів України планують розробити механізм співпраці в цьому напрямку. Про це пише PharmaNet.
Нагадаємо, що співпрацю в сфері охорони здоров’я включено окремим розділом в підписану Україною Угоду про асоціацію з ЄС.
“Йдеться про зобов’язання України адаптувати вітчизняне законодавство до європейських стандартів, зокрема в частині забезпечення безпеки і якості крові та її компонентів для захисту – як одержувачів, так і донорів. Для реалізації Угоди Європейська комісія буде проводити оцінку системи переливання крові в Україні. Команда аудиторів буде складатися з чиновників Єврокомісії, держав-членів, експертів”, – уточнили в МОЗ.
За словами заступника міністра охорони здоров’я Ігоря Перегинця, питання безпеки крові для України зараз має особливе значення.
Технічна допомога від європейських партнерів включатиме оцінку наявних можливостей, визначення подальших дій і напрямків співробітництва з українськими фахівцями.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас