Переговори України з Канадою щодо лібералізації візового режиму триватимуть роками - посол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Переговори України з Канадою щодо лібералізації візового режиму триватимуть роками - посол

Казна та Політика
386
Посол України в Канаді Андрій Шевченко прогнозує, що переговори між Україною і Канадою про лібералізацію візового режиму займуть роки.
“Прогнозувати щось важко, це завдання на роки, і я дуже сподіваюся – не на десятиріччя. Ми працюємо над тим, щоб це сталося якомога швидше”, – сказав він.
Шевченко зазначив, що на сьогоднішній день ця тема особливо актуальна. “У нас велика кількість відмов українським громадянам при оформленні канадських віз. У минулому році кількість відмов досягла 30%. Це означає, що кожен третій українець, який подавав документи на канадську візу, її не отримав. Для порівняння, всі країни Шенгенської зони мають показник за минулий рік близько 3,4%. Тобто це неадекватна цифра для нас. При цьому хочу нагадати, що для громадян Канади Україна зробила безвізовий режим. Тому ми це питання і підняли”, – пояснив посол.
“Зараз Канада приймає рішення про безвізовий режим, виходячи з 7 критеріїв: соціально-економічна ситуація в країні, імміграційна статистика, якість документів, безпека, управління кордоном, права людини і так звані двосторонні питання. Тобто це досить серйозна матриця, за якою ми повинні працювати”, – сказав Шевченко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас