У найближчі роки масштабного переозброєння армії не буде, - заступник секретаря РНБО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У найближчі роки масштабного переозброєння армії не буде, - заступник секретаря РНБО

Казна та Політика
455
В умовах поточних глобальних світових трансформацій військовий фактор стає основним інструментом зовнішньої політики, відсутність коштів на повноцінні реформи і переозброєння стримує створення в Україні в найближчій перспективі сучасної армії, вважає перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олександр Литвиненко.
“Військова сила стає основним інструментом зовнішньої політики. Це принципова зміна, і ми повинні її чітко усвідомлювати”, – підкреслив О. Литвиненко.
Разом з тим, для України наявність компактної, але оснащеної сучасним озброєнням армії – це питання перспективи.
“Війна – це гроші, а Україна сьогодні – одна з найбідніших країн у Європі”, – визнав чиновник, додавши, що “масштабного переозброєння (армії. – Ред.) у найближчі роки не буде”.
В умовах обмеженого оборонного бюджету, підкреслив О. Литвиненко, критичне значення для підвищення боєготовності армії набуває підвищення ефективності використання наявного арсеналу озброєнь і військової техніки, а також якісне підвищення ефективності всієї системи органів системи безпеки і оборони і в першу чергу військового управління і розвідки.
Оцінюючи практичне значення рішень Варшавського саміту НАТО для України, заступник секретаря РНБО сказав, що НАТО зробило безпрецедентний крок з надання Україні більших можливостей у проведенні інституційних реформ, і Україна повинна скористатися цими можливостями.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас