Латвійська компанія заявляє про фальсифікацію даних у Держреєстрі на 12 АЗС в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Латвійська компанія заявляє про фальсифікацію даних у Держреєстрі на 12 АЗС в Україні

Енергетика
1180
Латвійська TRI Management заявляє про фальсифікації даних у Державному реєстрі прав на нерухоме майно щодо 12 автозаправних станцій (АЗС) в Україні.
“4 липня 2016 року із Держреєстру були видалені всі записи по наших АЗС аж до 2013 року – не залишилося інформації ні про право власності TRI Management, ні минулих записів про іпотеку. За інформацією ДП “Національні інформаційні системи” (адміністратор реєстру. – Ред.), сталася DDoS-атака, в результаті якої нібито зникли дані тільки по нашим об’єктам”, – повідомила агентству “Інтерфакс-Україна” директор ТОВ “Ромхолд Інвест” (представляє інтереси TRI Management в Україні. – Ред.) Алла Тоцька.
За її даними, вже 6 липня була зроблена спроба зареєструвати майно на іншого власника – фізичну особу Руслана Пелеха. “Такий запис до реєстру внесла приватний нотаріус Людмила Голій. При цьому не були підвантажені скани документів, що підтверджують право власності цієї фізособи на АЗС”, – зазначила співрозмовник агентства.
У свою чергу, представники TRI Management 15 липня звернулася до іншого нотаріуса з проханням відновити дані в Держреєстрі, надавши оригінали своїх договорів купівлі-продажу АЗС від 2015 року. “У той же день коректну інформацію про те, що TRI Management є власником АЗС, відновили. Однак вже станом на 22:17 дані в Держреєстрі знову були стерті і сфальсифіковані – та ж нотаріус Л. Голій “заднім числом” внесла Р. Пелеха як власника”, – резюмувала А. Тоцька.
Компанія TRI Management придбала 19 АЗС (які працювали під брендом “Народна”), дві нафтобази і п’ять земельних ділянок під АЗС в Україні у латвійського Baltic International Bank в березні 2015 року.
Це майно було надано в якості забезпечення по кредиту Baltic International Bank на EUR15 млн, який так і не був погашений, що і стало причиною продажу станцій. Однак, за даними А. Тоцької, компанія не може набути права власника через опір колишніх орендарів – НГК “Народна”, контрольованої Володимиром Карпенком та Віталієм Мухіним (колишній перший заступник прокурора Закарпатської області).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас