Десята в світі з видобутку нафти Мексика збільшила імпорт бензину до 62% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Десята в світі з видобутку нафти Мексика збільшила імпорт бензину до 62%

Енергетика
206
Десята в світі з видобутку нафти Мексика в липні вперше в історії дійшла до показника імпортованого з-за кордону бензину в 62% від усього, що використовується в країні.
Як повідомляє Excelsior з посиланням на документи нафтової компанії Pemex, в липні обсяг імпорту бензину становить 504,6 тисячі барелів на добу, а попит на національному ринку – 815 тисяч барелів. У липні 2015 року показник імпорту бензину становив щодня 379 тисяч барелів.
В абсолютних показниках липневі цифри не є рекордом – у листопаді 2015 року країні знадобилося закуповувати за кордоном майже 510 тисяч барелів на день, проте у відсотковому співвідношенні це значення не досягло тоді 60% (59,7%).
За даними міністерства економіки Мексики, із січня до квітня цього року латиноамериканська країна купила бензину на 3 мільярди доларів у США, Нідерландах, Іспанії, Індії, Багамах, Нідерландських Антильських островів, Франції, Тринідаді-і-Тобаго. Мексика посідає 10 позицію в світі з нафтовидобутку, проте більшу частину споживаного країною бензину їй доводиться імпортувати. Це пояснюється браком переробних потужностей всередині самої Мексики.
В результаті запущеної в кінці 2013 року енергореформи, яка вперше майже за 80 років уможливила допуск приватних інвесторів в галузь, Мексика розраховує залучити в нафто- і газовидобування мільярди доларів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас