НБУ хоче зрівняти вимоги до класовості сейфів банків і небанківських фінустанов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ хоче зрівняти вимоги до класовості сейфів банків і небанківських фінустанов

Казна та Політика
682
Національний банк – за зрівняння вимог до класовості сейфів банків і небанківських фінустанов.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацбанку.
Із цією метою НБУ розробив проект постанови “Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України”.
У документі пропонується зрівняти вимоги до класовості сейфів банків і небанківських фінансових установ, що працюють на ринку послуг з обміну валют.
“Наша мета – розвиток прозорого та контрольованого легального ринку. Тому, з одного боку, ми підвищуємо вимоги до капіталу, звітності й структур власності, а з іншого – перебуваємо в постійному діалозі з учасниками ринку, усуваючи зайві обмеження і бюрократичні перепони. Запропоновані зміни в класовості сейфів – один із прикладів ефективного діалогу з ринком”, – зазначила заступниця голови НБУ Катерина Рожкова.
На думку НБУ, документ дає змогу збільшити максимальні обсяги готівки та/або інших цінностей, які можуть зберігатися банками і небанківськими фінансовими установами у відповідному класі сховищ або сейфів.
Якщо раніше в сейфі 2-го класу можна було зберігати готівку в обсязі не більше 1 000 мінімальних заробітних плат, то після ухвалення постанови – 2 000.
Як повідомляли ЗМІ, в липні Національний банк опублікував на своєму сайті реєстр приміщень небанківських фінансових установ, які провадять діяльність з обміну валют.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас