Китайці купили розробника браузера Opera — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайці купили розробника браузера Opera

Фондовий ринок
465
Консорціум китайських інвесторів придбав фірми, які займалися розробкою браузера Opera, за 600 мільйонів доларів.
“Норвезька компанія Opera Software ASA продала браузер для мобільних пристроїв, планшетів і комп’ютерів, ліцензії на технологію і свою частку в спільному підприємстві з китайцями. Сторони також домовлялися про продаж бізнесу з розробки додатків та ігор, але на це не дали дозволу регулюючі органи. Ця частина бізнесу залишиться власністю групи”, – йдеться в повідомленні.
При цьому агентство зазначає, що браузер і ліцензії на нього є найбільш привабливим активом. Виробник програмного забезпечення Opera Software ASA має 350 мільйонів активних користувачів щомісяця, а його браузери встановлюються в деякі мобільні пристрої таких великих виробників, як Samsung Electronics Co. і Xiaomi Corp.
Китайські компанії домовилися про придбання норвезької Opera в лютому 2016 року. Планувалося, що сума операції складе 1,2 мільярда доларів.
“Конкурувати одним проти всієї екосистеми дуже затратно. І зараз ми стали частиною тієї екосистеми, яка нам підходить”, – пояснював рішення про продаж голова ради директорів Opera Сверр Мунк. Компанія Opera заснована в 1995 році. Перший однойменний браузер розроблено в 1994 році, коли його творці працювали в норвезькій Telenor.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас