Незалежні нафтовиробники США просять обмежити імпорт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Незалежні нафтовиробники США просять обмежити імпорт

Енергетика
238
Група незалежних американських нафтовиробників через кілька місяців після відміни заборони на експорт нафти із США просить владу обмежити обсяги імпорту.
Panhandle Import Reduction Initiative розпочала кампанію за запровадження квот на імпорт для всіх іноземних постачальників за винятком Канади і Мексики. Ініціатори цього руху заявляють, що Саудівська Аравія намагається розчавити американську нафтову галузь і настав час для опору цьому.
“Це несправедливо, коли країна намагається витиснути окремих американських виробників з бізнесу, – каже Том Кембрідж, що займається видобутком нафти в Техасі. – Що б нам хотілося зробити – обмежити імпорт”.
“Чи досягло скасування заборони експорту мети із розширення або створення нових робочих місць? Ні, – заявив консультант ініціативи Деніел Файн. – Це ще один інструмент для підтримки вітчизняних виробників, щоб повернути людей на роботу”.
Кампанія за обмеження імпорту в США починається через два роки після того, як нафтові котирування вперше опустилися нижче $100 за барель. В кінці 2014 року країни – члени ОПЕК ухвалили рішення не знижувати визначений рівень квот на видобуток нафти, незважаючи на падіння цін, що призвело до банкрутства десятків американських виробників.
Відтоді частка близькосхідної нафти на глобальному ринку збільшилася до 35% – максимуму з 1970-х років, свідчать розрахунки Міжнародного енергетичного агентства. Кількість бурових установок у США скоротилася на 78% – до 357, за даними Baker Hughes.
Нині США імпортують 8,1 млн барелів нафти на добу, що на 11,2% вище торішнього показника. При цьому обсяг нафтопереробки в країні становить 16,6 млн б/доб., що майже аналогічно рівню 2015 року.
Panhandle Import Reduction Initiative хоче, щоб наступний президент США в 2017 році оголосив про заборону на імпорт “легкої” нафти, а потім розширив його і на “важкі” сорти.
Прецедент в історії країни вже був, заявив Д. Файн. У 1959 році президент Дуайт Ейзенхауер обмежив увезення нафти в США з міркувань національної безпеки, заборону було скасовано Річардом Ніксоном в 1973 році на тлі енергетичної кризи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас