Правонаступник "Укрінбанку" має намір гарантувати своїм вкладникам виконання всіх зобов'язань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Правонаступник "Укрінбанку" має намір гарантувати своїм вкладникам виконання всіх зобов'язань

Фондовий ринок
961
Правонаступник “Укрінбанку”, що 13 липня перереєстрований в Сєвєродонецьку (Луганська область) як ВАТ “Укрінком”, має намір гарантувати своїм вкладникам виконання зобов’язань.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби “Укрінбанку”.
Згідно з повідомленням, минулого тижня набула чинності постанова від 29 квітня 2016 року Київського окружного адміністративного суду міста Києва, яка визнала протиправною і скасувала постанову НБУ про ліквідацію “Укрінбанку”.
Київський апеляційний адміністративний суд, розглянувши 13 липня скаргу на постанову Нацбанку і Фонду гарантування вкладів, постановив залишити її без задоволення.
“Постанова служила рушійною силою для Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, керівництво якого має звільнити приміщення “Укрінбанку” і всіляко сприяти відновленню роботи фінансової установи. Не дивлячись на рішення суду, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, без належних правових підстав, ухвалив наступне незаконне рішення про продовження повноважень Уповноваженої особи Фонду на здійснення ліквідації ПАТ “Укрінбанк” Ірини Білої”, – заявляє прес-служба “Укрінбанку”.
Повідомляється, що представники Фонду незаконно утримують будівлю “Укрінбанку” за адресою: Київ, Вознесенський узвіз, 10а.
“При цьому, біля банку систематично з 9 до 11:00 дня відбуваються заздалегідь проплачені акції протесту за участю літніх людей і тітушок. Спроби законного правління потрапити на робочі місця і відновити роботу нівелюються застосуванням сили з боку охорони”, – говорять в “Укрінбанку”.
Вони стверджують, що за час роботи тимчасової адміністрації з банку виведено активів на суму 26 млн гривень, а збитки перевищили 1,5 млрд гривень.
Акціонери банку вирішили відновити роботу фінустанови іншим способом – зареєструвати фінансову установу, яка є правонаступником “Укрінбанку”.
Правонаступник ВАТ “Укрінбанк” заявляє, що має намір гарантувати своїм вкладникам послідовно обстоювати їхні інтереси і виконувати всі зобов’язання.
Як повідомляли “Украiнськi Новини”, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб подав заяви в Генеральну прокуратуру і Службу безпеки України про махінації з перереєстрації та перейменування ліквідованого “Укрінбанку”.
24 грудня 2015 року Національний банк визнав неплатоспроможним “Укрінбанк”.
22 березня Національний банк вирішив ліквідувати “Укрінбанк”.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас