У Dragon Capital вважають, що Україна домовилася з МВФ про взаємне "скорочення" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Dragon Capital вважають, що Україна домовилася з МВФ про взаємне "скорочення"

Казна та Політика
1919
Зменшення суми траншу МВФ до $1 млрд і можлива затримка з його виплатою до серпня не несуть загрози для економіки або фінансових ринків.
Про це йдеться в прес-релізі Dragon Capital.
«Заява представника МВФ підтверджує раніше озвучену інформацію, що в результаті переговорів первинний список обов’язкових законопроектів був скорочений, очевидно, в обмін на зниження суми третього траншу до $1 млрд з $1,7 млрд. З огляду на поступове відновлення української економіки і зростання валютних резервів центробанку на тлі сприятливої ​​зовнішньої кон’юнктури, скорочення суми траншу і можлива його затримка до серпня не несуть загрози для економіки або фінансових ринків”, – вважає головний економіст Dragon Capital Олена Білан.
За словами експерта, схвалення наступного траншу МВФ розблокує кредитну гарантію уряду США в розмірі $1 млрд.
«Крім того, Україна може розраховувати на 0,6 млрд євро макрофінансової підтримки від ЄС. Хоча для їх отримання потрібно ухвалити додаткові законопроекти, що, найімовірніше, затримає надання цих коштів до осені, коли Рада повернеться з літніх канікул”, – зазначила Білан.
Однак аналітик попереджає, що після отримання цих коштів у співпраці з міжнародними кредиторами знову настане довга пауза, перш за все через відсутність підтримки непопулярних реформ у парламенті.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас