Мінінфраструктури схвалило зниження портових зборів на заходи нафтотанкерів у порт "Південний" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінінфраструктури схвалило зниження портових зборів на заходи нафтотанкерів у порт "Південний"

Казна та Політика
202
Тарифний комітет Міністерства інфраструктури України задовольнив клопотання ПАТ “Укртранснафта” щодо запровадження економічно привабливих тарифів портових зборів на судозаходи танкерів з нафтою в порт “Південний” і встановив 75% знижку портових зборів на танкери з нафтою в режимі транзиту.
Про це повідомив перший заступник генерального директора “Укртранснафти” Андрій Пасішник.
“Це рішення створює привабливі умови для запуску транзиту нафти по нафтопроводу Одеса – Броди до нафтопереробних підприємств країн ЄС”, – написав він.
“Укртранснафта”, 100% акцій якої перебуває в управлінні НАК “Нафтогаз України”, є оператором нафтотранспортної системи України.
Порт “Південний” засновано в 1978 році. Розташований на березі Аджаликського лиману і є найбільш глибоководним в Україні. Загальна протяжність причалів – близько 2,6 км. Порт має шість власних перевантажувальних комплексів.
В акваторії порту також працюють морські термінали різних форм власності: морський нафтотермінал “Південний”, термінал ТОВ “Трансбункер-Південь” з перевалки нафтопродуктів, термінал ТОВ “Трансінвестсервіс”, спеціалізований перевантажувальний комплекс зернових вантажів ТОВ “Бориваж”, комплекс з перевантаження та переробки тропічних масел ТОВ “Дельта Вілмар СНД”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас