Азербайджанські інвестори перероблятимуть сою в Сумській області — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азербайджанські інвестори перероблятимуть сою в Сумській області

Аграрний ринок
388
Азербайджанські інвестори відновлять цукровий завод у Білопільському районі Сумської області.
Про це заявив голова облдержадміністрації Микола Клочко, повідомляє портал асоціації “Укрцукор” із посиланням на Сумську ОДА.
“Йдеться про початок реконструкції. Планується, що на території заводу буде два об’єкти. Один з них пов’язаний із цукровою галуззю, і окремо цех з переробки сої”, – зазначив голова області.
На думку чиновника, одним із ключових питань, які необхідно вирішити для відновлення цукрової галузі в регіоні, є сировинна база. Розглядається доцільність розширення площ посівів цукрового буряка сільськогосподарськими підприємствами області під урожай 2017 року.
Площі посіву цукрових буряків у регіоні значно скоротилися. Якщо в 1990 році площі для збирання цієї культури за всіма категоріями господарств становили 120 тис. га, в 2010 році – 14,5 тис. га, то в 2016 році – тільки 1,8 тис. га.
Зазначимо, що переробка сої – один з перспективних напрямків АПК, і багато компаній інвестують в будівництво заводів з виробництва соєвого масла і шроту. У березні 2016 року корпорація “Агропродсервіс” (Тернопільська обл.) заявила про намір побудувати цех з переробки сої потужністю 40 тис. тонн. Цех вироблятиме макуху і нерафіновану олію. Зараз потужності з виробництва соєвої макухи становлять 1 400 тонн в місяць.
Промислова група “ВіОйл” (ViOil) розглядає можливість будівництва на території Чернівецького масложирового комбінату нового заводу з переробки сої та ріпаку потужністю 1,1 тис. тонн і 1,5 тис. тонн на добу відповідно.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас