Наживка для виборця: людей верне від гречки, але беруть вила, лампочки й шифер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Наживка для виборця: людей верне від гречки, але беруть вила, лампочки й шифер

Казна та Політика
770
У виборців виробилася певна відраза до продуктових наборів, а гречка стала синонімом політичної корупції.
Про це заявив голова Комітету виборців України Олексій Кошель, коментуючи передвиборчу кампанію в семи мажоритарних округах.
Втім, за його словами, виборча технологія просто видозмінилася.
«Наприклад, кандидат від «Аграрної партії» (за чутками, проект Банкової. – Ред.) на 206-му окрузі по Чернігову (Григорій Ткаченко. – Ред.) масово роздає виборцям енергозберігаючі лампочки. Аргументує тим, що купив їх за гроші виборчого фонду оптом по 43 грн, що не перевищує законодавчий бар’єр з підкупу», – розповів Кошель.
Як інший яскравий приклад голова КВУ наводить роздачу кандидатом від «Радикальної партії» Сергієм Булою на 23 окрузі с/г інвентарю. Кандидат пояснював, що це не підкуп, а символ його політичної партії – “антикорупційні вила”. А на 151 окрузі на Полтавщині людям, чиї будинки постраждали від урагану (зокрема в Чорнухинському районі, де було пошкоджено понад 100 будинків), відразу чотири кандидати в нардепи роздавали листи шиферу.
Роздавав інвентар, але рибальський, і кандидат від партії «Відродження» Михайло Опанащенко по 183 округу в Херсоні. За інформацією громадянської мережі “Опора”, 9-10 липня на пляжах Херсона організували свято на честь Дня рибалки і Нептуна, де агітували за Опанащенка.
«Учасникам конкурсів дарували цінні призи: рибальське приладдя, штучні наживки для риболовлі, сітки, стільці та плащі-намети. Відпочивальникам на пляжі безкоштовно наливали пиво, проводили пивні конкурси. Так, в одному конкурсі учасники, які дійшли до фіналу, за короткий час випивали до 3-х літрів пива, і чоловікові похилого віку стало зле», – відзначили в “Опорі”.
Ще одним яскравим прикладом непрямого підкупу виборців експерти називають дії кандидатів на 85 окрузі в Калуші. Так, штаб самовисуванця Володимира Цвіля організував свято для дітей. Малюків дві години розважали аніматори, безкоштовно роздавали морозиво і призи: надувні кола для плавання, водні помпи, мильні бульбашки. Крім цього Цвіль установив у Калуші дитячий майданчик.
Його конкурент по цьому ж округу, кандидат від «УКРОПу» Віктор Шевченко (брат нардепа від «УКРОПу» і співвласника курорту «Буковель» Олександра Шевченка. – Ред.), возив виборців на екскурсію в «Буковель».
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас