Ставка Банку Англії може бути знижена в серпні, - економіст ЦБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ставка Банку Англії може бути знижена в серпні, - економіст ЦБ

Фондовий ринок
148
Базова процентна ставка Банку Англії, ймовірно, буде знижена на серпневому засіданні, вважає головний економіст установи Енді Холдейн.
“З урахуванням обсягу необхідної підтримки, швидше за все, нам знадобиться пакет різноманітних заходів для пом’якшення грошово-кредитної політики, – говорить він.
“Я вважаю, що запровадження цих заходів має бути швидким і потужним. Під швидким я розумію наступний місяць, тоді як конкретний розмір і масштаб стимулюючих заходів можуть бути визначені в рамках підготовки серпневої доповіді з макроекономічними прогнозами”, – заявив банкір.
Е. Холдейн входить у число дев’яти членів Комітету з грошово-кредитної політики (Monetary Policy Committee, MPC) британського ЦБ, який визначає розмір базової процентної ставки.
За словами економіста, опитування регіональних представників Банку Англії свідчать, що багато компаній заморожують або скорочують плани з інвестицій та прийому на роботу нових співробітників, а довіра споживачів до економіки країни падає.
На засіданні в четвер більшість членів MPC, зокрема Е. Холдейн, проголосувала за збереження ставки на колишньому рівні в 0,5%; за її негайне зниження до 0,25% проголосував лише керівник ЦБ Гертьян Вліге. Наступне засідання MPC відбудеться 4 серпня.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас