Компанія з російським корінням відсудила ліцензію на 4G-частоти в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія з російським корінням відсудила ліцензію на 4G-частоти в Україні

Фондовий ринок
1010
Київський апеляційний адміністративний суд відмовив Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ), в задоволенні позову проти телеком-оператора з російським корінням «Ес-Лайн», в зв’язку з чим регулятор повинен буде продовжити компанії ліцензію на 4G-частоти.
Про це йдеться в ухвалі Київського апеляційного адміністративного суду від 30 червня 2016 року, яку розміщено на сайті.
«Апеляційну скаргу Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, залишити без задоволення», – сказано в повідомленні.
Термін дії ліцензії оператора «Ес-Лайн» закінчився 20 квітня 2016 року. При цьому НКРЗІ відмовила компанії в продовженні ліцензії ще в жовтні минулого року в зв’язку з тим, що оператор не виконав вимоги ліцензії. Тим часом суд постановив, що ці вимоги не були виконані з незалежних від компанії “Ес-Лайн” причин.
Згідно з повідомленням, компанія «Ес-Лайн» порушила терміни освоєння ліцензії не зі своєї вини, оскільки в листі Українського державного центру радіочастот (УДЦР) від 4 березня 2016 року йдеться, що Генштаб не погодив використання спектра радіочастот компанії в комерційних цілях. «Тобто УДЦР <…> прийшов до висновку про те, що неосвоєння радіочастотного ресурсу України, на яке видано ліцензію, сталося з не залежних від товариства (компанії «Ес-Лайн». – Ред.) причин», – сказано в ухвалі суду.
Водночас суд визнав необґрунтованими доводи регулятора про те, що оператор занадто пізно звернувся до УДЦР із заявами про видачу висновків щодо електромагнітної сумісності радіоелектронних засобів на неосвоєні смуги радіочастот.
Як повідомляють ЗМІ, 100% оператора «Ес-Лайн» належать компанії Seam Communications. Inc, яку учасники ринку пов’язують з російським бізнесменом Євгеном Ройтманом. До осені 2015 року 75% акцій «Ес-Лайн» належало материнській компанії оператора «Київстар» – VimpelCom.Ltd. Решта 25% акцій контролював Ройтман. Пізніше він збільшив свою частку в компанії.
Оператор «Ес-Лайн» хотів почати дострокове впровадження 4G-зв’язку в Україні, проте 23 лютого 2016 року регулятор ухвалив рішення відмовити йому в цьому, оскільки компанія не підтвердила свою фінансову і технічну спроможність. “Ес-Лайн” володіє ліцензією на радіочастоти в діапазонах 2,3-2,4 ГГц на бездротовий радіодоступ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас