Рада планує звільнити від ПДВ операції з імпорту товарів літакобудівної галузі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада планує звільнити від ПДВ операції з імпорту товарів літакобудівної галузі

Казна та Політика
268
Верховна Рада України ухвалила за основу законопроект № 3457 “Про внесення змін до розділу XX “Перехідні положення” Податкового кодексу України (щодо підтримки літакобудівної галузі)”.
За документ проголосували 228 нардепів.
Зокрема, законопроектом пропонується продовжити звільнення від податку на додану вартість операції з ввезення в Україну товарів, що використовуються для потреб літакобудівної галузі, до 2025 року.
“Законопроектом передбачається надати суб’єктам літакобудування, що підпадають під дію норм статті 2 Закону України “Про розвиток літакобудівної промисловості”, податкові пільги для налагодження повномасштабного серійного виробництва сучасних вітчизняних літаків і поліпшення фінансового стану з урахуванням середнього терміну розробки, підготовки та оснащення серійного виробництва нових літаків”, – сказано в пояснювальній записці.
Пропонується до 2025 року звільнити від оподаткування податком на прибуток суб’єктів літакобудування, що здійснюють розробку або виробництво кінцевого складанням виробів авіаційної техніки – повітряних суден, авіаційних двигунів, повітряних гвинтів або допоміжних силових установок.
Документом також передбачається звільнити від сплати земельного податку суб’єкти літакобудування, що здійснюють розробку літальних апаратів і двигунів до них, за винятком земельних ділянок, на яких розташовані об’єкти соціального, торгового, сільськогосподарського призначення та непромислового будівництва.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас