Нацбанк зафіксував оптимістичні настрої українського бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк зафіксував оптимістичні настрої українського бізнесу

Казна та Політика
604
Опитано понад півтисячі підприємств з майже усіх регіонів країни. Щоквартальне опитування НБУ показало позитивні очікування українських підприємств від найближчого майбутнього. Індекс ділових очікувань бізнесменів у другому кварталі 2016 року зріс до 108,5%.
За даними регулятора, в опитуванні взяли участь 683 підприємства з 22 регіонів країни (без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, а також Донецької та Луганської областей), які представляють економіку за основними видами діяльності, формами власності і розмірами за кількістю працівників. Минулого місяця повідомлялося, що українці повертаються до практики купівлі товарів у кредит. Популярні і кредитні картки з відносно невеликими сумами кредитних коштів.
А от давати великі кредити банки не поспішають. Для бізнесу такі позики взагалі тимчасово призупинили. Це пов’язано з тим, що більшість українських компаній втратили свою платоспроможність. Великі та середні підприємства втрачають обсяги виручки. Однак, стверджують експерти, вже через рік-два ситуація зміниться. Очікують, що кредитування запрацює вже в 2017 році.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас