"Антонов" може постачати за кордон багато літаків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Антонов" може постачати за кордон багато літаків

Фондовий ринок
991
Закон, ухвалений сьогодні парламентом, щодо надання права суб’єктам літакобудування бути засновниками або учасниками господарських товариств дозволить ДП «Антонов» постачати велику кількість українських літаків іноземним державам.
Про це розповів один з авторів закону, народний депутат від фракції БПП Сергій Березенко.
«Тепер ми зможемо підписати великі міжнародні контракти із Саудівською Аравією, Індією, які вже зараз є актуальними і драфт-версії яких вже підготовлені «Антоновим». Це – поставка великої кількості літаків, які будуть зроблені без єдиної деталі російського виробництва», – зазначив він.
За його словами, ухвалений закон відкриває можливість для України будувати літаки, які будуть потрібні великим економічно зрілим країнам.
«Перші контракти на 12 літаків із Саудівською Аравією вже підписані. Створення такого СП (спільного підприємства. – Ред.) дасть можливість запустити цей процес», – підкреслив Березенко.
Крім того, він зауважив, що сприятиме розвитку вітчизняного літакобудування та ухваленню законопроекту 3457, який сьогодні був підтриманий лише за основу і передбачає внесення змін до Податкового кодексу щодо надання літакобудівній галузі податкових пільг зі сплати ПДВ, податку на прибуток та земельного податку.
Народний депутат зазначив, що такі пільги дозволять знизити вартість українського літака мінімум на 20% і «вирівнятися в ціні зі світовими аналогами».
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас